Website & Urenregistratiesysteem

Gemeente Edam–Volendam

De uitdaging

Vanaf 1 januari 2018 is de gemeente Edam-Volendam zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wet sociale werkvoorziening (WSW). Dit is ondergebracht in de Stichting Werkplus.De WSW doelgroep zijn veelal mensen met een beperking.

De gemeente is zelf verantwoordelijk voor de doelgroep en ondersteund hen in hun ontwikkeling, middels jobcoaching, zoeken van Baan etc. De website moet de mogelijkheden vergroten voor mensen die alleen in aangepaste omstandigheden kunnen werken. Zorgen voor meer bekendheid van WSW’ers onder werkgevers en hoe zij in te zetten zijn voor bedrijven. Daarnaast moeten de gewerkte uren in het systeem bijgehouden, uitgedraaid en goedgekeurd kunnen worden.

De aanpak

We hebben het project begeleid en gerealiseerd van begin tot eind. We hebben gezamenlijk met de gemeente het plan van aanpak gemaakt.  De website ontworpen, ontwikkeld, video’s gerealiseerd en advies op het gebied van content gegeven. 

 

Het project is opgedeeld in verschillende fase waarbij elke fase afgerond werd, met het online zetten van dat onderdeel. Gemeente Edam-Volendam gaf iedere keer akkoord voor bouwen en test van het onderdeel voordat we het live zetten. Het project was voor alle stakeholders te volgen in ons online projectmanagement programma. Daarnaast was er wekelijks contact om de voortgang te bespreken.

Techniek: php – WordPress – Jquery – Mysql

Het resultaat

Omdat de informatiebehoefte en het gebruik van de website voor de werkgevers en werknemers erg verschild hebben we ervoor gekozen om een apart gedeelte voor werkgevers en werknemers te maken. Op de eerste pagina van de website maak je de keus. In geval van de WSW’ers gaat het veelal om mensen met een beperking, daarom is hier in het ontwerp van de website rekening mee gehouden. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van grote knoppen en video’s.

 

Om de uren te registreren en goed te keuren hebben we een “Mijn WSW” omgeving ontwikkeld voor zowel de werknemers als werkgevers. De werknemers kunnen hun uren daar bijhouden en ook aangeven hoe hun week is gegaan, zodat de Jobcoaches snel in kunnen grijpen als werknemers ontevreden zijn. Werkgevers kunnen akkoord op de uren  geven en krijgen ook een beeld van hoe de werkweek is gegaan. Stichting werkplus kan een uitdraai van totaal aantal gewerkte uren maken.