Is jouw Website klaar voor Mobiel?

Is jouw Website klaar voor Mobiel?

 

Waarom je website mobielvriendelijk moet zijn.

Heb je op je telefoon wel eens op een zoekresultaat getikt, om er vervolgens achter te komen dat de tekst op de pagina veel te klein was,  de links minuscuul waren en dat je continu heen en weer moest scrollen om alle inhoud te bekijken? Dit gebeurt als een website niet geoptimaliseerd is voor op een mobiele telefoon.

Dit is frustrerend voor mobiele gebruikers van je website. Niemand zal op je site blijven als deze een slechte gebruikerservaring heeft, zeker niet wanneer je concurrentie wél een site heeft die het goed doet op mobiele apparaten.

Gemiddeld komt 30% van de bezoekers tegenwoordig vanaf een mobiele telefoon en dit aantal groeit ieder jaar. De verwachting is, dat dit jaar het gebruik van mobiel, desktop gaat overtreffen. Dit geeft heel duidelijk het belang aan van een goede mobiele website. Een website voor mobiel is dus geen luxe, maar pure noodzaak.

Google toont je website lager in de zoekresultaten als deze niet geschikt voor mobiel is.

Naast de frustratie voor bezoekers, is het voor Google een reden om je website lager te tonen in de zoekresultaten. Doe de Mobielvriendelijke test van Google om te testen of jouw website goed weergegeven wordt op mobiel.

Hoe je website geschikt gemaakt kan worden voor mobiel

De oplossing om je website geschikt te maken voor mobiel en ook andere type schermen zoals tablets, is Responsive Design. Hiermee past de website zich aan, aan het type scherm waar deze op weergegeven wordt. Je website ziet er dan dus goed uit op desktop, tablet, laptop en mobiel.

mobiel Website Webzigt

Wat zijn de kosten om mijn website mobielvriendelijk te maken?

De kosten voor het aanpassen van de website verschillen heel erg per website. Het is vooral afhankelijk van het platform waar je website op is gebouwd. Voor een WordPress website kan het relatief simpel gerealiseerd worden. De kosten van het aanpassen van de website, kunnen op deze manier vrij laag blijven. Het responsive en daarmee Mobielvriendelijk maken van je website kan al vanaf €299,-.

Hoe verdien ik de investering terug?

Het geschikt maken van je website voor mobiel, kan op verschillende manieren je investering terugverdienen:

Met een mobiele website verhoog je het conversiepercentage van je mobiele gebruikers. Hoeveel hoger het conversiepercentage wordt, is vooral afhankelijk van het gebruikersgemak van je huidige website op mobiele apparaten.

Heb je op dit moment gemiddelde/lage posities in de zoekresultaten bij Google? Dan kan de website een stuk beter vindbaar worden door je website geschikt te maken voor mobiel. Hierbij ben je wel afhankelijk van de concurrentie. Hoe minder concurrenten een mobielvriendelijke website hebben, hoe meer je kunt stijgen in de resultaten.

Wil je weten wat het mobielvriendelijk maken van je website voor jou kan opleveren en wat de kosten zijn?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies!

 

Berichten

berichten

1 Reactie